miércoles, diciembre 20, 2006

AUDIOTALAIA netlabel

[Audiotalaia netlabel?

En relació amb Geocaching, hi ha la punta d'una idea que està per desenvolupar. Si considerem que com a "producte" final utilitzem els cd's s'ens obre un nou espai d'interacció que pot devenir un projecte paral.lel a TALAiES SONORES o simplement una altre branca d'aquest projecte.
La idea consitiría en crear un segell discogràfic que es dediqués a produïr i distribuïr música a través de Geocaching. tenint en compte les característiques del segell discogràfic seríen molt concretes.

1. Per començar no podriem pretendre rebre cap tipus de remuneració per la distribució dels cd's, es tractaría de una distribució gratuïta.

2. La pròpia idea de distribuïr gratuïtament música, determinaría de manera clau el pressupost del segell discogràfic, que comptaría amb mitjans cassolans per a produïr l'artwork, gravar els cd's i mantenir el portal web.

3. La distribució estaría limitada, només, als participants del joc de posicionament global Geocaching i per tant l'usuari potencial del producte sería realment molt escàs.

4. Pressuposant que hi hagués un "moviment" d'aquests productes en format cd, es podria crear un mapa virtual on es reseguís el recorregut de cadascun dels cd's distribuïts.

La distribució dels Cd's resultants del projecte TALAiES SONORES es podríen descriure com unes singulars postals turístiques o propagandístiques del lloc. La singularitat evidentment recau en el fet de que en els cd's no hi haurà imatges de les Muntanyes de Prades sinó que hi trobarem una peça de so gestada a les Muntanyes de Prades.

En tot cas la idea del segell discogràfic necessita temps per a tirar endevant, sembla interessant però caldría sobretot trobar artístes que volguessin treballar en un projecte col.lectiu com aquest.

[Audiotalaia: Odissea 2007.

Entre les múltiples possibilitats que el projecte TALAiES SONORES planteja hi ha la idea de crear un segell discogràfic. La idea parteix de la base de considerar Geocaching una plataforma de distribució alternativa de projectes audiovisuals. És des d'aquesta premisa des d'on vol partir el projecte AUDIOTALAIA.
A través de geocaching es pretén distribuïr i publicar projectes artístics, ja siguin sonors com visuals. L'ús de geocaching ens interessa per tal de posar de manifest la tremenda devaluació que els mitjans audiovisuals estan patint. A mode de denúncia el que és planetja és distribuïr aquestes produccions de manera difícil i poc accesible al públic general.
La premisa és, evitar els canals habituals d'adquisició de productes audiovisuals i crear noves vies per a revaloritzar aquest productes culturals.
AUDIOTALAIA pretén ser un segell discogràfic sense ànim de lucre, vol nèixer com a proposta minoritària i alternativa. És planteja, també, com a espai de reflexió i interacció entre productors audiovisuals. Tot pensant en un marc deslocalitzat d'actuació. Partint de la base de no tenir una seu fixa, AUDIOTALAIA pretén obrir ponts i crear víncles a través de la geografía i la xarxa.

En aquests moments estem estudiant diverses possibilitats i plantejant vies d'intervenció amb el propòsit de presentar públicament AUDIOTALAIA al Festival Sónar 2007 de Barcelona. Tot i trobar-se en una fase bastant incipient, el projecte creix amb la col.laboració de Mario Gonzalez que des de Suècia treballa per ampliar el radi d'acció d'aquest projecte embrionari.
S'està plantejant també la possible participació del Royal University Collage of Fine Arts Of Stockholm (KKH)i seguim intentant obrir vies de finançament amb institucions del nostre país.

seguirem informant,

[Primera publicació, MENSA. xmas show up



Ja tenim aqui la primera edició d'albums. Amb un pressupost mínim, AudioTalaia arrenca amb un recull de temilles meus i remixos d'altre gent. Encara estem en fase embrionària però aviat podreu gaudïr de més propostes gratuïtes.

Aquí teniu el tracklist:

1-Angel Ferrant Live Recording. Mensa 6:06 min
2-Idioteque (mensa remix). Radiohead 7:57 min
3-Txalaparta Selfconffidence. Mensa 2:30 min
4-Txalaparta Confussion. Mensa 4:55 min
5-Mad World (mensa remix). Gary Jules 3:27 min


Si voleu una còpia només m'heu d'escriure un mail a educomelles@gmail.com


[Esborrany del projecte

Audiotalaia neix amb la voluntat de crear una plataforma de intercanvi de propostes sonores entre artistes, usuaris i productors. Aquesta iniciativa pretén construïr un espai de reflexió i producció sonora buscant noves vies per a la distribució musical.

La idea es mantenir oberts canals de diàleg entre diferents artistes europeus que inicin el seu camí professional. Audiotalaia preten iniciar aquest camí tot reunint en una mateixa llista, diferents artístes sonors que acaben d’iniciar la seva carrera. Busquem, per una banda donar a coneixer els treballs d’aquestes persones i alhora construïr ponts entre aquests productors per tal d’agilitzar noves propostes i aprendre conjuntament.

[Projectes Sonors

Audiotalaia ha nascut amb la voluntat de centrar el seu interés en propostes sonores gestades en un entorn electrònic. L’interés està lligat a la voluntat de sortir dels esquemes naturals del món de la música i ens interessa una recerca personal o col.lectiva centrada en la experimentació en nous mitjans audiovisuals. Busquem propostes allunyades dels esquemes habituals que reflecteixin la filosofia d’Audiotalaia coma plataforma de recerca i experimentació en el camp de la música. En aquest sentit volem mantenir una mentalitat oberta cap a noves propostes del caire que siguin.

[Projectes audiovisuals

En aquesta línia d’obertura de mires, busquem també la distribució de projectes que englobin una part sonora i una part visual. Estem interessat en tot tipus de propostes en diferents formats digitals. És interessant no oblidar tot aquest camp de treball cada cop més extés i cada cop més devaluat degut a l’intercanvi massiu d’arxius que existeix a la xarxa. Un cop més la idea és revaloritzar totes aquestes produccions.
[Distribució

La distribució de les produccions musicals es farà a través de arxius MP3 descarregables des de la pàgina web que en aquests moments s’està gestant.

Alhora mantindrem la idea de crear nous canals de distribució. Un d’aquests serà a través de Geocaching. Aquest portal d’internet planteja un joc de posicionament global en el qual s’amaguen recipients de plàstic per tot arreu. Les localitzacions exactes d’aquests recipients es troben descrites amb coordenades de longuitud i latitud a la pàgina oficial de Geocaching (www.geocahing.com). És doncs amb l’ajuda d’un dispositiu GPS com hom pot anar i trobar aquests recipients que sovint contenen diferents objectes.

Audiotalaia pretén distribuïr una part de les produccions realitzades tot utilitzant Geocaching, la idea és crear edicions de Cds en format audio que seràn emplaçades en diferents punts de la geografia. Les localitzacions dels Cds seràn penjades de la web d’audiotalaia així com ha geocaching, per tant tothom qui vulgui podrà accedir a les coordenades i anar a la recerca d’aquestes produccions musicals repartides per la nostra geografia.

Tenint en compte la normativa que Geocahing té caldra doncs seguir al peu de la lletra els consells i els advertències que Geocahing fa alhora de participar en el joc. Aquestes “normes” només han estat creades per al bon funcionament del joc.

L’ús de geocaching com a espai per a la distribució de projectes audiovisuals parteix de la voluntat de trencar amb els convencionals canals de distribució musical. La idea es buscar métodes complicats per a l’adquisició de produccions artístiques. D’aquesta manera rehinvindiquem una revalorització de les produccions artístiques tot generant una incomoditat alhora d’adquirir aquestes.

Cal dir també que les ubicacions dels recipients de Cds anirán íntimament lligades de manera conceptual al propòsit del les obres que els Cds contindrán. És per tant molt necessari el diàleg entre les parts implicades alhora de decidir de forma conjunta les coordenades on els usuaris podrán trobar les edicions d’albums.

[No remuneració.

Per a iniciar aquest recorregut cal tenir en compte la voluntat de Audiotalaia de no buscar una remuneració en aquesta empresa. La distribució dels materials que conformin Audiotalaia funcionará de manera gratuïta i a través de la xarxa.