sábado, octubre 28, 2006

[PREGUNTES FREQÜENTS.
[QUÈ ÉS TALAIES SONORES?

TS és una proposta artística que centra l’atenció en diferents aspectes. Principalment TS busca produïr música electrònica experimental en espais oberts en el medi natural, allunyat de la civilització. També és el projecte d’on prové Audiotalaia netlabel un segell digital que distribueix música electrònica experimental sota els auspicis del joc de posicionament golbal conegut com Geocaching.

[QUÈ SIGNIFICA TALAIES SONORES?
En català “Talaia” és un punt elevat de la geografía des d’on divisar grans extensions de territori. Sovint les talaies són punts on hi resta algun tipus de fortificació de vigilància. Talaia Sonora és un punt elevat en el territori on s’hi ha fet una sessió de mñsuca electrònica experimental.

[QUÈ PUC ESCOLTAR EN UNA SESSIÓ DE TALAIES SONORES?
Normalment el que es pot escoltar és música electrònica experimental i minimalista. Les sessions són processades amb sofware digital de tractament de so. La sessió es prepara en concordància amb el paisatge. Es tracta de sonoritats molt ralentitzades i atmosfèriques. Es busca trobar un diàleg entre el so i el pasiatge que l’acompanya.

[QUÈ ÉS AUDIOTALAIA NETLABEL?
Audiotalaia és el segell discogràfic digital que acompanya el projecte TALAIES SONORES. La voluntat del segell és la de distribuïr música electrònica experimental mitjançant descàrregues gratuïtes.També és el segell que distribueix les publicacions de TALAIES SONORES. Aquestes publicacins són les úniques del segell que s’editen en un format físic CDr.

[QUÈ ÉS GEOCACHING?
El Geocaching és una activitat a l'aire lliure on s'utilitza primordialment un receptor GPS, o tècniques de navegació tradicional, per a la troballa de tresors coneguts com a «geocaches». Els típics «geocaches» acostumen a ser un contenidor impermeable (una carmanyola, un rodet de fotos o un envàs de pastilles buit) que conté un registre, on hom s'hi apunta quan l'ha trobat, juntament amb un petit tresor de poc valor pecuniari.
info: wikipedia

[QUINA ÉS LA RELACIÓ ENTRE TALAIES SONORES I GEOCACHING?
Totes les sessions gravades en les localitzacions de TALAIES SONORES, són enmagatzemades en audiocachés. Els audiocaché són recipients hermètics, en cadascun d’ells s’hi deixen vui Cds. Els audiocachés són reportats a la web de Geocaching i entren a formar part de la base de dades d’aquest joc de posicionament global.