jueves, enero 18, 2007

[MATERIALS.

Aquí hi trobareu imatges que il.lustren els diferents materials que s'usen habitualment en cadascuna de les Talaies. Cal tenir en compte que la tría dels materials adequats per a les Talaies és una part fundamental del projecte ja que de la seva funcionalitat en depèn l'èxit de cada Talaia.
Alhora un tema important és el valor estètic de cadascun dels elements doncs una Talaia Sonora s'entén de manera conceptual i de manera visual. Per tant el treball acurat de triar materials funcionals i estètics és cabdal alhora d'organitzar una Talaia.

Recipients de plàstic hermètics utilitzats en la Talaia Sonora 7.0 Collserola. Aquests contenen la coordenada on es celebrà la Talaia. Els equips participants en l'acte habien de trobar aquests recipients amagats. El disseny és obra de Carla Ariza, dissenyadora i estreta col·laboradora en el projecte.


[Disseny d'una taula específica per al projecte.
Una qüestió que fins a la data no ens havíem plantejat és la necessitat de gaudir d'una taula amb una sèrie de comoditats adequades a les necessitats del projecte. Un cop en l'espai natural hem pogut veure com n'és de necessari el fet de construir una taula per a l'ocasió. La taula ha de salvar una sèrie d'incomoditats que l'actual moble que usem no ens aporta.
Cal per tant una taula lo més lleugera possible, que sigui desmuntable i que tingui unes línies de disseny simples. Alhora és primordial l'alçada d'aquesta que m'ha de permetre no haver-me d'inclinar per a poder veure l'ordinador amb facilitat. Per tant estem parlant de fabricar un objecte que a nivell estètic i pràctic encaixi en el projecte i en tota la seva idiosincràsia.

És interessant valorar a nivell estètic el moble ja que hem pogut veure l'interessant contrast que es genera quan descontextualitzem una taula com la que hem usat i la transportem a un espai completament aliè. El contrast és molt curiós i serà près en consideració. Tenint en compte l'impacte estètic de l'objecte, he decidit donar-hi major importància i relegar la idea de que la taula fos quelcom secundari.

Seguim investigant la manera de resoldre el tema de la taula, aquí teniu dues propostes de disseny. Ara per ara encara no he concretat materials però aviat tindrem una relació de diferents plàstics que poden servir per a construir la taula-altar com alguns ja l'han anomenada.

Aquí teniu uns fotomuntatges per a esclarir les idees de com hauria de ser aquest objecte. Ens queda clar que el que cal és trobar una combinació de lleugeresa, comoditat i estètica... El tema de la cobertura per a la pantalla del Mac s'haurà de provar a l'aire lliure i mirar quin és el material que ens permet tenir suficient ombra com per poder veure que passa a la pantalla.

També és preocupant el tema de la lleugeresa (tenint en compte les potents ràfegues de vent que tant a Coll de Jou com a La Mussara és poden registrar). Per tant ens calen dispositius d'ancoratge de la taula al sól o dispositius de pes per evitar enlairaments no desitjats.



































Taula Muddus, (ikea).




Recipients de plàstic hermètics, amb espai suficient per a vuit cds.


Generador d'electricitat a base de Gasolina.